Åk på en ridsemester med barnen

När du tänker semester med barnen så kanske första tanken är något nöjesfält, utlandssemester eller hyra stuga någonstans. På dessa ställen får barnen en massa stimuli från åkattraktioner, vattensporter och andra fart och fläng aktiviteter som håller barnens tristess borta. Umgås man verkligen sådana här gånger? Finner lugn och ro tillsammans? Varvar ner? Nä, egentligen inte för dagarna är förmodligen proppade med olika aktiviteter. Ett tips från oss är då att istället åka på en ridsemester med, det lite äldre barnen, genom ett landskap som verkligen tar andan ur en.

Långritt i vindelfjällen

http://www.fjallhasten.se/expedition-vindelfjallen/

Vill du tillsammans med barnen ha den ultimata naturupplevelsen och uppleva lugnet som uppstår när man är på fjället. På ryggen på en islandshäst beger ni er därför ut på en expedition som tar sin början i Ammernäs och sedan över björkskogen uppåt kalfjället. Övernattningarna sker i träkåtor på fjällen. Middagen som alla hjälps åt med intas framför öppen eld vid kåtan, kanske blir det älgfärs eller öring. Nästa dag så går turen vidare förbi Marsivagge som är ett fågelskyddsområde, här finns bl a. fjällvråk, ripor och även kungsörnar. Turen går sedan vidare genom högfjällsdalgången Skebleskalet och sedan vidare norrut, till fiskrika Dukkejaure och sedan österut mot Daldavardo och Björkfjället.

Detta är en upplevelse utöver det vanliga och kommer att ge både dig och barnen en upplevelse för livet. Frisk och klar luft, ljudet av hästhovar som möter fjällmark och småprat från hästryggen och framför brasan på kvällen. Det blir inte mer mindfullnes än så här, man blir helt enkelt ett med naturen. Så byt ut Gröna lund mot Häst på fjäll ett år, inte en chans att du ångrar dig.

Turerna går på sommaren och priserna varierar efter hur lång tid ni vill vara ute. Allt från en övernattning till att vara ute över en vecka.

Comments are closed.