Att göra för barnfamiljen i Uppsala

Har ni vägarna förbi Uppsala i sommar eller höst så kommer det ett par utvalda tips här. Vi kan tipsa om saker som barnfamiljer kan aktivera sig med i Uppsala.

Nästan varje dag nu under sommaren så pågår det vandringar i Pelle Svanslös kvarter. Böckerna som är skriven av Gösta Knutsson utspelar sig för det mesta i Uppsala stad där Pelle kommer att tillbringa den största delen av sitt liv. Pelles hem var vid Övre Slottsgatan i Uppsala och nu kan ni tillsammans med en guide uppleva den svanslösa kattens stad.

Vandringens tider är fram till 15 augusti:

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag
13:00 – 14:00

Mer info hittar ni här: http://www.uppsalaexperience.se/sidor/pelle.htm

Sedan kan vi rekommendera Fyrishov badet som ligger vid Idrottsgatan 2. Det är ett badhus som passar alla åldrar, det finns något för alla i familjen. Bada i det spännande äventyrsbadet i en tropisk miljö. Det finns vattenrushbanor med tidtagning, jetströmskanaler, vattenfall, grottor att simma, fontäner, kanoner och härligt varma bubbelpooler. För de minsta barnen finns en barnavdelning med vatten från 30 cm till 120 cm. Finns det tid och utrymme kan man också besöka relaxbadet som ligger inne i samma anläggning. Där finns bastu och ångbastu, avkopplingsrum och varma bubbelpooler.

Simhall, sommarbad, relax och gymmet vid Fyrishov har öppet vardagar mellan 06.15 – 21.30. På lördag och söndag mellan 07.30 -21.00. Äventyrsbadet har öppet vardagar 09.00 – 21.30, lördag och söndag 09.00 – 21.00.

För mer information om alla aktiviteter på Fyrishov besök deras hemsida här http://www.fyrishov.se/fyrishov/templates/StartPage____4149.aspx

Comments are closed.