Att göra i Göteborg för barnfamiljen

Nu stundar snart semestertider och Göteborg är ett populärt resmål för många barnfamiljer. Göteborg är en härlig stad att besöka på sommaren. Det finns aktiviteter för både små och stor barn.

Liseberg

Det är rekommenderat att stanna lite längre än bara en dag i Göteborg om ni ska ha tid att besöka olika ställen. Ska ni på Liseberg så kommer det att gå åt en hel dag. Från morgon till kväll. Det finns så många saker på Liseberg, och är det flera viljor som ska bestämma kan det ta ett tag. Liseberg har premiär den 26 april och då kan vi lova att det är snöfritt. Högsäsongen är i juni och juli. Liseberg håller öppet från kl. 11 – 23 under juni och juli. Övriga månader kan det vara andra tider som gäller.

Universeum

Universeum är ett enda stort äventyr för både vuxna och barn. Det finns över sju våningar med djur från världens alla hörn. Utöver det kan man utföra många olika experiment. Nytt för i år är att man har flyttat in natten till Universeum. Där kan man uppleva natten alla djur och se hur de lever.

Universeum håller öppet året runt. Man håller öppet mellan 10 – 18. Under sommaren är det öppet till kl. 20.

Aeroseum

Besök en tidigare topphemlig avdelning i försvaret. I en berganläggning i Göteborg kan man uppleva flygets historia. Museet ligger 15 min från Göteborgs centrum. Är du intresserad av flygplan och andra flygmaskiner så kommer ditt besök på Aeroseum bli väldigt lyckat.

Aeroseum håller öppet nästan alla dagar om året. Tisdagar till söndagar mellan 11 – 18.

Comments are closed.