Barn- och familjeaktiviteter i Sverige

Det finns gott om barn- och familjeaktiviteter i Sverige. Du kan till exempel besöka Norrrängens Alpacka gård för att bo där, vandra i gräset och klappa djuren. Skogen som är nära, ligger nära vår charmiga stad – Sala – som har många upplevelser. Sala är beläget en knapp mil från Alpacka gård och en och en halv timmes bilfärd ifrån Stockholm. Alpacka gårds närområde innehåller bondens marknad, utflykter, shopping med mera. På vår bed & breakfast kan man krama våra Alpackor, beskåda gårdens påfåglar, vandra i naturen eller fiska på Storljusen som nås genom gångavstånd. Du kan även bo i vår lada som är nyrenoverad.

En annan aktivitet för både barn och familj är ett besök på någon av Cirkus Scotts många föreställningar. Föreställningen Cirkus Scott och Piraterna visas i 17 städer runt om i Sverige från mitten av maj till september och är ett välbesökt evenemang för alla åldrar. I år bjuder Cirkus Scott på ett pirattema som innehåller jakten på Överste McScotts förlorade skatt.

Vecka 32 kan man besöka medeltidsveckan på Gotland, alltid mellan söndag till söndag. Kulturevenemanget har funnits sedan 30 år tillbaka, har många besökare från hela världen och upplevs genom 8 dagar på Rosornas Ö. I Visby och på Gotlands landsbygd finns medeltida marknader, tornerspel, gatuteater, hantverkskurser, ruin- och kyrkokonserter, elduppvisning, olika föreläsningar och gyckel. Passa även på att besöka resten av Gotland för att se alla deras vilda får och raukar som finns runt om hela ön.

Comments are closed.