Barnens gård i Blekinge

Vi tänkte tipsa om en gård dit man kan ta med hela familjen och få en fantastisk dag. Gården heter ”Barnens gård” och ligger i Blekinge.

Barnens gård passar alla åldrar. Det går bra att ta med stora som små barn, de kommer att ha kul och man hittar alltid en aktivitet som passar. Vad finns då på Barnens gård?

Lekland

Först och främst så finns det ett stort lekland utomhus där barnen kan springa fritt och ägna sig åt flera olika aktiviteter. Det finns hopphage, klätterbana, traktorbana, sandmålning och mycket mer att göra. Utelek passar perfekt en varm och härlig dag.

Vattenland

På Barnens gård finns också ett stort vattenland där barn och vuxna kan leka i vattnet. Det finns flera olika attraktioner som lockar till stoj och lek. Vattenrushbanor finns för både stora och små barn. För den modige finns en 120 m lång kana som tar en med på ett virvlande äventyr.

Djuren

Djuren är också en viktig del av Barnens gård. Här finns de flesta djuren som återfinns på en vanlig bondgård. Bland smådjuren så hittar man höns, grisar och kaniner. Det finns även söta killingar och getter som barnen kan klappa. Man kan även få stifta bekantskap med korna i hagen. Flera gånger per dag går ett hölass ut i kohagen som man kan få åka med på. Där möter man korna samt den snälla tjuren Aramis.

Tycker man om hästar finns ponnyridning till hands en gång per dag. Där kan barnen rida på de små söta ponnyhästarna. Detta kostar 30 kr per tur.

Mat

Det finns mat att köpa på Barnens gård. Även specialmat som vegetariskt samt glutenfritt finns att tillgå. Men vill man ta med sig egen mat går det bra och på gården finns det picknickbord uppställda just för detta ändamål.

Barnens gård öppnar den 17 maj och stänger den 1 september. Vattenlandet öppnar lite senare, den 6 juni.

Priser före den 6 juni är 90 kr. När vattenlandet är öppet så kostar inträdet 160 kr per person.

Barnens gård ligger längs E22an öster om Karlskrona. Gården ligger knappt 10 km från Karlskrona.

Comments are closed.