Hästens dag gav denna fina varelse uppmärksamhet

Hästen fick en egen dag nu i maj. Det var precis innan det kända travloppet Elitloppen som man anordnade ”Hästens dag 2014”.

Iden kom faktiskt från förra årets tävling. Före Elitloppet 2013 hade man tänkt skapa en dag som förberedde besökarna. Man tänkte att det skulle locka fler människor till denna stora händelse. Det är faktiskt den allra största händelsen i svensk travsport. Tusentals åskådare samlas sista söndagen i maj på Solvallas travbana i Stockholm. Där får man förutom Elitloppet se många andra prestigefyllda lopp, men själva huvudattraktionen är Elitloppet där vinnaren kan kamma hem hela 3 miljoner kronor. Även besökare och tv-tittare kan få en slant eftersom det går att spela på loppet genom ATG.

Då, en vecka innan loppet 2013 arrangerade man eventet för Elitloppet i Kungsträdgården i Stockholm. Uppslutningen blev bra men projektledarna såg att mindre fokus riktades på loppen, det var i stället hästarna som fick all uppmärksamhet. Därför valde man att ändra på hela konceptet tills i år. Så den 18 maj anordnade man i stället ”Hästens dag”. Det blev en väldigt populär tillställning som lockade barn, ungdomar och vuxna.

Man hade aktiviteter och information kring hästarna. Besökare fick komma närmare hästarna och uppleva mötet på ett helt annat sätt. Det blev som man hade hoppats på och troligtvis kommer detta att återkomma även i år. Vi hoppas på att det blir ett återkommande event.

Det var utan tvekan uppskattat av besökarna och det gav en större inblick i hur det fungerar med hästar. Allt från uppfödning, ridning, skolor, hovslagare osv.

Här på Svenska Ridsport Förbundet kan man se Hästens dag i bilder http://www3.ridsport.se/RidklubbRidskola/Alskahastkraft/RidsportengjordeavtryckiKungsan/

Comments are closed.