Hööks Hästsport – Störst i Norden

Hööks Hästsport är den ledande kedjan i Skandinavien inom hästsport och säljer allt för ryttare, häst och hund till bra priser. I deras sortiment hittar du allt från hjälmar, ridbyxor, sadlar, träns, täcken till olika sorters salvor och ridkläder. De har även ett stort sortiment för hundar så som hundbäddar, matskålar, täcken, leksaker och agilitytillbehör. Varje år ger Hööks ut två kataloger där de förnyar sitt sortiment inför varje ny årstid, Vår/Sommarkatalogen kommer i början av året och i slutet på sommaren brukar Höst/Vinterkatalogen dyka upp. Hööks säljer allt från de lite dyrare hästsportmärkena till sina egna märken till bra pris, vilket gör att de vänder sig till både nybörjaren och den mer rutinerade ryttaren.

Hööks har idag ett stort antal butiker i Sverige, Norge, Danmark och Finland samt försäljning i sin webbutik.  De omsätter ca 425 miljoner SEK och har ca 350 medarbetar som arbetar inom koncernen. Deras arv av kunskap, produktutveckling och service ligger ca 80 år tillbaka i tiden.

Hööks historia

Det hela började 1931 som ett litet sadelmakeri i Ekersjö, sedan har företaget växt och expanderat till att 1976 bli Hööks Hästsport AB. Det var Hööks styvfar Oscar Waern som startade sadelmakeriet då det under kriget var en stor efterfrågan på sadlar och selar. Att använda hästar som fritidsaktivitet var mycket ovanligt då det var inom armén och jordbruket som de användes på denna tid.

Oscar Waern blev med sitt sadelmakeri känd över hela Norden och hade ca 100 anställda i sju olika verkstäder, där det framförallt tillverkades sadlar och selar till armén. Under 50-talet minskade hästarna i armén, men under 70-talet genomgick ridsporten istället en stor förvandling till att bli en folksport vilket medförde att hästarna återigen ökade i antal. 1976 Köpte Bengt Höök företaget av sin far och Hööks Hästsport var då fött.

Comments are closed.