Legoland

Är inte semestern bokad i år? Då kan det vara ett alternativ att söka sig utanför Sveriges gränser för en semester med familjen. Legoland är ett perfekt ställe dit man kan åka även om man inte är tokig i lego, det passar stora som små. Det går att ta med sig barn i alla åldrar, det finns aktiviteter även för de mindre som kanske inte har upptäckt lego än.

Om Legoland

Legoland ligger i Billund i Danmark och är en temapark som har hämtat temat från leksakerna Lego som är klossliknande leksaker som man bygger olika figurer, fordon och hus med. Legoland i Billund öppnade redan 1968 och nu finns det en temapark i tre andra länder. Det ligger en i Windsor, England som öppnade 1996, ett i Kalifornien som öppnade 1999 och ett i Tyskland som öppnade 2002.

Som sagt är det ett perfekt resmål för hela familjen. Det går bra att bila ner till Billund men det finns också paketresor där det ingår allt från bussresa till hotell inne på Legoland. Det bästa är att ta in på hotellet som ligger inne i parken. Då har ni bara några meter till allt och slipper resor till och från temaparken. Ni kan istället fokusera på allt som finns därinne. Många säger också att Legoland är det renaste ställe som de har besökt, om man jämför med andra som t.ex. Skara, Leksand osv. Det är nästan inget skräp på marken och allt är snyggt och städat.

Här ser ni lite filmer som är hämtade från Youtube, där ser ni några av de aktiviteter som finns på Legoland i Danmark.


Comments are closed.