Leksand sommarland

Leksand sommarland startades 1984 av Göteborgsbördiga bröderna Nobelius. Bröderna har under åren utvecklat parken och adderat många roliga attraktioner för stora som små. Leksands sommarland är Dalarnas främsta turistresemål och välkomnar 100 000 unika besökare varje år.

Framgångskonceptet i parken är först och främst mångfalden i attraktionerna. Här kan man exempelvis köra go-cart på en stor bana, en mycket populär attraktion för både vuxna och barn. Det finns flera roliga karuseller, hoppborgar och gigantiska hoppkuddar. En mycket populär grej i parken är att vaska guld, populärt för stora som små. Det finns också ponnyridning och lekplatser och en väldigt stor klättervägg för den våghalsige. Parkens stora dragplåster är dock vattenlandet som har precis allt. Det finns vattenrutschkanor, hopptorn, fritt fall, forsränning och flera tempererade pooler anpassade efter barnens åldrar och storlekar. Det finns också möjlighet att trampa ut med trampbåtar eller åka vattenrutchkana rätt ut i självaste Siljan. Närgången till den vackra naturen är ju såklart också ett stort dragplåster för barnfamiljen.

Bokar man i god tid finns det stugor på campingen som ligger en kort gångsträcka från parken, där finns också möjligheter till camping med husvagn och tält. Campingen är mycket populär och har tillgång till restaurang som anordnar trubadurkvällar på sommarhalvåret. Restaurangen har ett utbud av såväl enklare rätter till lite mer avancerad à la carte mat. Det finns också minigolfbana och pool med rutschkana och tillgång till bad i Siljan. I år firar Leksand sommarland 30 år och det är fortfarande familjen Nobelius som så framgångsrikt driver parken vidare.

Comments are closed.