Liseberg, Folkets Park Malmö, Kulturhuset & Sälen

Familjeaktiviteterna i Sverige är många och det kan därför vara väldigt svårt att välja ett. Det finns många populära familjeaktiviteter i Sverige, men vilken är den allra populäraste?

Inte helt oväntat, är Liseberg det mest besökta resmålet i Sverige. Liseberg är Nordens största nöjespark med massor av åkturer och uppträdanden. Liseberg är därför ett väldigt bra val för en familjeaktivitet. Att åka berg- och dalbanor med familjen eller kolla på artister. Det finns allt för alla åldrar.

Det näst mest besökta resmålet är Folkets Park i Malmö. Det bringade in 2,65 miljoner besökare år 2009. Även om det inte är lika stort som Liseberg, finns det fortfarande mycket att göra. Åkturer, uppträdanden, spela spel eller bara njuta av naturen. Man gör vad man vill och det passar utmärkt som en familjeaktivitet.

Tredje plats på listan tar Kulturhuset i Stockholm. Detta kan däremot vara lite tråkigt för de mindre, men kan ändå passa som en familjeaktivitet. Det finns en läshörna för barnen, men annars är det mest sevärdheter. Det passar nog främst för äldre fast kan ändå passa som en familjeaktivitet, speciellt om man aldrig har besökt Kulturhuset förut.

Sälen tar fjärde plats på listan. Detta beror på dess skidanläggningar, då startplatsen för Vasaloppet ligger i närheten. För de familjer som gillar att åka skidor, är därför detta också en relativt populär plats att åka till.

Det finns med andra ord väldigt många platser som man kan åka till. Beroende på familjens åldrar och personlighet, kan dock den allra bästa familjeaktiviteten variera.

Comments are closed.