Rida shetlandsponny

Att rida shetlandsponny är någonting som alla borde prova på. Det är perfekt för personer som är lite rädda för att testa ridning, som tycker att det är lite skrämmande att kliva upp på hästryggen. En fullstor häst har ofta en ganska hög mankhöjd vilket shetlandsponnyer saknar. De är låga och har ett lugnt temperament. Mankhöjden på en shetlandsponny varierar men ligger på runt 100 cm. Det helt utmärkt för de som blir lite höjdrädda av vanliga hästar.

Shetlandshästarna används också i trav, galopp och inom cirkusvärlden. Man har speciella ponnytrav där shetlandsponny kan vara med i.

Shetlandsponnyn har sitt ursprung från Shetlandsöarna i Skottland. Hästen är av typen ponny och en shetlandsponny ska vara under 107 cm i mankhöjd. Shetlandsponnyn började importeras till Sverige på 40-talet. Idag finns det ungefär 12000 shetlandsponnyer i Sverige.

Vill du prova på att rida shetlandsponny? Här kommer en liten lista på ställen där du eller dina barn kan prova på ridning.

  • Stockholms ridhus
  • Ponnystall Stockholm
  • Uppsala Ponnyklubb
  • Årsta 4H Gård
  • Måsta Ponnyridningsskola

Detta var ett par ställen man vända sig till för att prova på ponnyridning på en shetlandsponny.

Sedan finns det gårdar och ställen som anordnar heldagsutflykter med hästar, och shetlandsponnyer. Där kan man boka upp en heldag med sina vänner eller varför inte boka in som en aktivitet med jobbet? Det är mycket trevligt att bege sig ut på en dagsridning på vår, sommar och höst. Kan också var en utmärkt födelsedagspresent för den som vill testa.

Comments are closed.