Söka bidrag för att ordna aktiviteter för barn

Även om man har en tight ekonomi så ska inte det behöva betyda att man måste lägga ner allt som heter aktiviteter och utflykter. Det finns olika sätt att få stöd till dessa, många vet bara inte om dem. Här kommer ett par tips och råd gällande att hitta bidrag till att hitta på saker med barnen.

Majblomman – Alla barns blomma

Varje år så samlar över 80 000 barn in pengar till Majblomman som är en ideell organisation. Barn mellan 9-12 år blir erbjuden via skolan att sälja blommorna där 80 procent av pengarna går direkt till Majblommans ändamål. Ett av skälen till att Majblomman finns är för att finnas där och hjälpa barn som skulle må bra av ett bidrag. Det kan vara bidrag till fritidsaktiviteter, kläder, glasögon, sommaraktiviteter, aktiviteter i skolan, en cykel, fritidsutrustning osv. För att få sin ansökan godkänd måste det finnas ett intyg från en skolsköterska, läkare eller någon annan lämplig person.

Läs mer på http://www.majblomman.se/Att-soka-bidrag/Hur-soker-jag/

Axelfonden

Detta är en stiftelse som ger bidrag till barn och ungdomar upp till 18 år som vill få hjälp med att delta i olika aktiviteter. Man ger främst bidrag till aktiviteter som bedrivs av ideella organisationer. Det kan vara kursavgifter, lägeravgifter eller terminsavgift samt som materialbidrag till utrustning. Axelfonden hjälper till att ge barn en rolig och meningsfull fritid. Alla ansökningar behandlas två till tre gånger per år. Ansökan kan göras direkt på telefon eller via ett formulär på deras webbsida.

http://www.axelfonden.se/ansoek/

Comments are closed.