Spelets påverkan på barn

Det finns mängder av aktiviteter att syssla med och den vanligaste idag är faktiskt att sitta vid datorn eller tv:n och spela spel. Det finns många olika sorters utav tv-spel och datorspel vilket gör att det alltid finns ett passande spel för olika personer. Det finns matlagningsspel såväl som actionspel. Men en del föräldrar påpekar att spelen förstör barnens liv och att de inte är lika aktiva ute som de annars skulle vara om tv-spel och datorspel inte fanns.

För det första är tv-spel och datorspel inte så skadliga som man tror. Visst förekommer det en del personer som förväxlar verkligheten med spelens värld, men det gäller ju inte alla personer. För de som har svårt för att skilja på spelens värld och människans bör föräldrarna sätta stopp för detta redan som barn. En del människor får även inspiration till att göra saker i verkligheten som i spelen vilket är negativt då det förekommer mycket blod spill i dem flesta spelen.

Men i Aftonbladet påpekar en skribent att tv-spel inte är skadligt för barn på ett negativt sätt. Där förklarar de att ett barns beteende inte förändras på grund av att de spelar ett spel. Alltså, de blir inte våldsammare på grund av att de spelar ett våldsamt spel. Det är inte spelen som påverkar barnen negativt utan tv-tittandet som gör detta. Alla människors hjärnor fungerar på olika sätt och en del är mer lättpåverkade än andra. På samma sätt har en del människor mer fantasi än andra varav det då kan vara negativt med tv-spel.

Comments are closed.