Svenska ridsportförbundet

Det kan vara bra att veta vad Svenska ridsportförbundet är för organisation. Du som aktiv inom ridsporten kan få mycket hjälp från förbundet med vissa saker.

Detta är Svenska ridsportförbundet:

Förbundet bildades i början av 1900-talet och man vill främja för sportens alla grenar som ridning, körning och ridning som en folksport. Samt att man vill utbilda så att en god och säker hästhållning kan säkerställas. På Svenska ridsportförbundet utbildar man instruktörer och ridlärare, hästintresserade ungdomar, tävlingsarrangörer, domare och banbyggare.

Man för även alla medlemmar talan till politiker och myndigheter där det kan vara svårt för privatpersoner att komma in och göra sin röst hörd. Allt för ridsportens samhällsnytta. Svenska ridsportförbundet hjälper även till att anordna ryttartävlingar i dressyr, fälttävlan och körning. Det sker genom alla medlemklubbar som är anslutna till Svenska ridsportförbundet.

Om man är medlem i en klubb som är ansluten till Svenska ridsportförbundet är man automatisk medlem även hos dem. Då får man klubbtidningen Häst & Ryttare hemskickad direkt till sin brevlåda. Svenska ridsportförbundet hjälper också till att ta fram utbildningsmaterial till ridskolor för barn och ungdomar.

När man är medlem i Svenska ridsportförbundet får man även en gemensam olycksfallsförsäkring som ger ett grundskydd för alla som är aktiva inom ridsporten. Det kan vara bra att ha om något skulle hända.

Det finns också en supportershop där man kan handla produkter med Svenska ridsportförbundet logotyp på. Det finns tröjor, byxor, jackor, mössor osv.

Svenska ridsportförbundet har dessutom en väldigt bra webb där du kan läsa om allt om ridsporten. Du hittar deras hemsida på ridsport.se

Comments are closed.