Tips på barnböcker om hästar

Nu tänkte vi lista ett par bra barnböcker som handlar om hästar. Många av böckerna som vi presenterar här är nya och släpptes under 2013.

Världens räddaste häst – 2013

Detta är en bok som är skriven av Erika Eklund-Wilson och kom ut förra året. Boken handlar om Klara som är en väldigt rädd liten tjej, hon är dessutom rädd för hästar men tycker samtidigt om dem. En dag möter hon världens räddaste häst Misty. Mötet blir spännande och det visar sig att båda har mycket gemensamt.

Världens bästa häst – 2013

Eva Lindell är författare till denna bok som riktar sig till barn i åldrarna 6-9 år. Boken handlar om Julia och hästen Prinsen. Det är en bra bok som är inom kategorin ”Lättläst”.

Klaras nya häst – 2013

Ingår i en bokserie av författaren Pia Hagman. Det finns totalt 18 böcker. Dessa handlar om Klara och hennes passion till hästar och ridsporten. Det är en bra tonårsbok. Den ska passa för barn mellan 9-13 år.

Happy, en häst på miljonen – 2007

Här är också en bok som riktar sig till barn och ungdomar upp till 13 år. Den är skriven av Lin Hallberg och handla om Madde och när hon får en alldeles egen häst av sin pappa. Allt är bra ända tills den första snön kommer och Madde rider ut till skogen. Efter den dagen förändras allt.

Natten då Sigge föddes – 2011

Här är en annan bok av samma författare, Lin Hallberg. Här får vi följa med Elina och födelsen av den svarta lilla shetlandsponnyn Sigge.

Comments are closed.