Våra favoritresmål i Skåne

Det finns relativt många turistmål i Skåne. Sevärdheter och aktiviteter kan man hitta i de flesta delarna av Skåne och de bör vara relativt lätta att hitta. Däremot kan man ha svårigheter att ta reda på vart allt ligger, om man inte vet hur man ska leta.

Ett av Sveriges mest besökta resmål, är Folkets Park i Malmö. År 2009 hade Folkets Park ungefär 2.65 miljoner besökare, och var då Sveriges näst mest besökta resmål, efter Liseberg. De populäraste aktiviteterna i Folkets Park är de olika variationerna av åkattraktioner. Folkets Park har även blivit Malmös populäraste mötesplats, där man bland annat kan spela minigolf, gå på picknick och kolla på uppträdanden.

Skånes Djurpark är också ett relativt populärt turistmål. Djurparken ligger i Höör och är faktiskt världens största djurpark med nordiska djur. Man kan endast se djur som lever vilt i Norden, bland annat djur som björn, gråsäl, älg och vildsvin. Totalt finns det 85 olika sorters djur som besökare kan kolla på. Att kola på djur är dock inte den enda aktiviteten som erbjuds på Skånes Djurpark. Det finns även t.ex. två vattenrutschkanor, picknickplatser och kiosker.

Ven är en ö som ligger i Öresund och är också ett populärt turistmål. På hemsidan Tripadvisor är Ven listad på första plats över Skånes bästa sevärdheter, enligt användarna. Ven kallas ofta för “Pärlan i Öresund” och hyllas ofta för den vackra naturen. Det finns även ett fåtal äldre byggnader på Ven, t.ex. Sankt Ibbs gamla kyrka. Sankt Ibbs gamla kyrka är en av landets mest omtyckta kyrkor och byggdes redan på 1200-talet.

Comments are closed.